Duurzaamheid bouw
Duurzaamheid in de bouw | MPenB

Duurzaamheid in de bouw

Duurzaamheid is een aspect dat door de gehele samenleving terug te vinden is, met name in de bouw. Ieder initiatief in de bouw komt voort uit de eisen en wensen van onze opdrachtgevers met daarbij een steeds specifiekere wet- en regelgeving voor duurzaamheid. Wij begeleiden graag bij het bepalen van de duurzaamheidsdoelstellingen vanuit de klant en zoeken naar de juiste oplossingen voor het vastgoed. Of dit nu gaat om duurzaam bouwen, verbouwen, renoveren, slopen of vanuit onderhoudsinvesteringen. Onze projectmanagers kunnen in alle fases van een bouwproject over duurzaamheid adviseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via onderstaande button.

Contact
Duurzaamheid in de bouw | Meeberg Projectmanagement en Bouwadvies
Circulair bouwen - MPenB

Circulair bouwen

Duurzaamheid is een algemeen begrip en kan op vele vlakken worden ingezet binnen het bouwen. Denk hierbij aan ruimtegebruik en de impact op de omgeving, gebruik van drink- en regenwater, waterberging, materiaalgebruik, energiegebruik, alternatieve energiebronnen en energieneutraal bouwen.

 

In de ontwerpfase houden wij rekening met de gewenste technische levensduur van een gebouw waarbij we letten op de technieken en materialen die toegepast worden om te besparen op energie- en materiaalgebruik. Ook kijken wij mee naar een milieuvriendelijke bouwwijzen en de materialen die gebruikt worden of bijvoorbeeld hergebruik van bouwmaterialen (circulair bouwen).

Verduurzamingsplannen - MPenB

Verduurzamingsplannen

Maar niet alleen bij nieuwbouwprojecten is duurzaamheid een belangrijk thema, ook bestaande gebouwen vragen om een verduurzamingsopgave. De projectmanagers van MPenB helpen bij het maken van plannen om de duurzame ambitie van het vastgoed waar te maken. Dit kan met toekomstbestendige, duurzame installaties zoals bijvoorbeeld met een WKO-systeem in combinatie met zonnepanelen.

 

Bij bestaand vastgoed adviseren wij over de technische en financiële haalbaarheid van de verduurzamingsplannen. Onze projectmanagers vertalen het maatwerkadvies naar een technisch haalbaar plan. Wij geven dus vorm aan duurzame en toekomstbestendige leef- en werkomgevingen.

Alles over duurzaamheid in de bouw | MPenB

Duurzaamheid in de bouw bij MPenB

Wilt u graag advies over duurzaamheid bij uw bouwproject? Bij Meeberg Projectmanagement en Bouwadvies begeleiden we u graag bij het bepalen van uw duurzaamheidsdoelstellingen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of indien u nog vragen heeft.

Duurzaamheid in de bouw

Onze klanten

Politie klant bij MPenB
0051-006_Logo-Gebr Van Kessel_RGB
referent projectmanagement JP van Eesteren | MPenB
referent projectmanagement ministerie van justitie en veiligheid | MPenB
referent projectmanagement gemeente leiden | MPenB
referent projectmanagement VolkerWessels Vastgoed | MPenB
Ministerie van Buitenlandse Zaken | Referentie Meeberg
referent projectmanagement rijkswaterstaat | MPenB
Gemeente Voorne Aan Zee | MPenB
referent projectmanagement gemeente Amsterdam | MPenB